Celler Petit Duran

EL CELLER

UN CELLER AMB HISTÒRIA

El Celler Petit Duran, igual que el Molí Duran, porta des de finals del segle XIX produint vi a la comarca de l’Urgell. Roc Duran comença amb l’elaboració de vins que en un primer moment anaven majoritariament destinats a la destil·lació alcohòlica.


A l’any 2011, i després d’algunes reformes i inversions al celler, la família va decidir fer un pas més, elaborant i embotellant vins ecològics procedents de les vinyes pròpies. Aquestes, estan situades en terrenys calcaris argilosos, a més de 400 metres sobre el nivell del mar, amb un contrast tèrmic dia-nit que garanteix una maduració tardana i òptima aportant tanins de gran intensitat colorant.

Un celler de la D. O. Costers del Segre

El celler, situat a la casa familiar de Sant Martí de Maldà, elabora vins de la D. O

Costers del Segre de la subzona Vall del Corb seguint els mètodes de la verema manual i l’agricultura ecològica.

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

Les principals característiques de la nostra D. O. Són la situació privilegiada de sòls amb composicions calcàries i el clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: com el Macabeu . Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. 

Entre les varietats negres predominen varietats com el Cabernet Sauvignon i el Merlot, però també es cultiven les varietats tradicionals, com la Garnatxa. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

Un celler ecològic i amb programa de sostenibilitat

Costers del Segre és la primera D. O. amb un programa de sostenibilitat propi. L’’objectiu és la millora contínua, l’aprofitament eficient dels recursos disponibles, la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

Per aconseguir-ho, els cellers de la D. O. Treballem diàriament perquè les activitats o el desenvolupament no produeixin danys perdurables ni en la biosfera ni en ecosistemes particulars i estudiem com introduir aquelles tècniques que aporten avantatges en la conservació i millora del sòl, maneig de la vegetació, control de plagues (estudi dels efectes dels insecticides sobre els insectes amb l’objectiu de que no afectin negativament a insectes beneficiosos per a la vinya i conservant al màxim els recursos naturals), reg (per tal de conservar l’aigua i millorar-ne la qualitat).

Així doncs, a Celler Petit Duran podem assegurar que som 100% ecològics i amb la metodologia de veremes manuals contribuïm a que la terra rebi l’amor de l’home que durant la seva recollida selecciona i interacciona amb la terra d’una forma que mai cap maquina recol·lectora podrà oferir.

Un celler universalment accessible que etiqueta per tothom.

A Celler Petit Duran creiem en l’accessibilitat universal i com a pilar del nostre projecte, hem apostat per oferir un etiquetatge inclusiu a tots els nostres productes.

Així doncs, tota persona que vulgui adquirir els nostres vins a través del nostre web, pot seleccionar l’opció d’etiquetatge en Braille o mitjançant les etiquetes NFC (sistema LEO) i rebrà a casa el vi correctament etiquetat amb el sistema desitjat.
D’aquesta manera, volem que les persones amb discapacitat visual o dificultats en la lectura, puguin saber el nom del vi que s’estan prenent, l’anyada de producció, les varietats de raïm i la denominació d’origen de forma autònoma, sigui a través del sentit del tacte o de l’oida.

A més, per facilitar la comunicació amb tots els nostres clients, no només hem intentat construir un web accessible, sinó que també acceptem les comandes a través del nostre correu electrònic info@petitduran.com i a través del telèfon 639554175.

Per garantir l’accés a tota la informació, incorporem textos alternatius a totes les informacions visuals i imatges tant del nostre web com de les nostres xarxes socials perquè siguin interpretables pels lectors de pantalla, i estarem contents de poder seguir fent passos endavant en pro de l’accessibilitat universal i l’autonomia de les persones amb diversitat funcional.

A més, adaptem totes les nostres experiències d’enoturisme a les necessitats particulars dels diferents públics, dotant si s’escau de materials de suport en grans caràcters, Braille, lectura fàcil, llenguatge senzill, maquetes tàctils, bucles magnètics portàtils o intèrpret de llengua de signes.